Centrale verwarming

Nieuwe installaties

Condensatieketel

Een condensatieketel is in deze tijden niet meer weg te denken. In een goed geïsoleerde woning kan hij tot dertig procent energie besparen! Zo’n ketel recupereert immers de warmte uit de verbrandingsgassen. Bij een klassieke ketel gaat die warmte verloren via de schoorsteen. Zo haalt een condenserende ketel 10% extra rendement in vergelijking met klassieke hoogrendementsketels.

Innotech is partner van ACV en beschikt over een eigen technische dienst die kan instaan voor het onderhoud van uw ketel. Na het plaatsen van de ketel laten wij u niet in de steek, maar trachten we met het oog op een zo laag mogelijk verbruik, uw ketel een maximale levensduur te schenken.

Warmtepomp

In de nabije toekomst kunnen we de moderne techniek van de warmtepompen niet meer aan ons laten voorbijgaan. In vergelijking met een verwarming op fossiele brandstoffen, verminderen warmtepompen de CO²-uitstoot met 75% en uw stookkosten ongeveer met de helft. Indien u uw verwarming aansluit op de onuitputtelijke energiebronnen van de natuur zal u gegarandeerd besparen op energiekosten en op stookkosten. Winst voor u en voor onze aarde.

We zijn partner van Stiebel Eltron en beschikken eveneens over een eigen technische dienst.
http://www.stiebel-eltron.be/

Zonneboiler

Een zonneboiler produceert warm water met behulp van zonne-energie. De collector is het hart van de zonne-installatie : hij vangt de zonnestralen op en zet ze om in warm water. Een zonneboiler kan opgesteld worden in combinatie met een warmtepomp of een condensatieketel.
Een zonneboiler is alomtegenwoordig omdat het een aanzienlijke besparing oplevert bij het verbruik van uw tapwaterverwarming. Dit kan oplopen tot een besparing van 50% op uw verbruik zonder boiler.
Innotech begeleidt u graag bij het kiezen en plaatsen van een zonneboiler.

Radiatoren / convectoren

Radiatoren en convectoren zijn al jaren de meest gebruikte verwarmingsmiddelen. Ze krijgen warmte toegevoerd via warmwaterleidingen van een centraleverwarmingsketel.

Vloerverwarming

Inmiddels is vloerverwarming ook een veel gebruikte methode om te verwarmen. Het is een verwarmingssysteem waarbij de warmte wordt afgegeven door kunststofleidingen die in de vloer worden verwerkt. De warmteoverdracht gebeurt door straling van het vloeroppervlak naar de omgeving wat door de meeste mensen als zeer aangenaam wordt ervaren.

Vloerverwarming is, om verschillende redenen, het verwarmingssysteem van de toekomst.
Door het lage temperatuurniveau van het circulerende verwarmingswater is er minder energie nodig en kunnen alternatieve energiebronnen zoals warmtepompen, en zonnecollectoren ingezet worden.

Wij zijn sterke voorstanders van vloerverwarming en kunnen u op basis van een jarenlange ervaring daarin te woord staan.

Bestaande installaties

- Vernieuwen bestaande installaties

Als u beslist om uw CV-installatie te vernieuwen dan kan u altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte. Indien u dat wenst vragen wij ook een nieuwe gasaansluiting voor u aan. 

Indien u kiest om over te stappen op aardgas dan kiest u om te besparen : een condensatieketel verbruikt tot 40% minder.

- Onderhoud bestaande installaties

Uw condensatieketel is een zeer belangrijk element in uw woning. Het is zo dat iedereen verlangt dat zijn verwarming en sanitair warm water altijd functioneert, het zijn als het ware primaire behoeftes geworden. De zekerheid dat uw condensatieketel altijd werkt kan enkel gegarandeerd worden wanneer uw installatie goed onderhouden wordt. Om de levensduur van uw ketel te verlengen en uw energieverbruik te beperken is het aangeraden het onderhoud van uw ketel jaarlijks te herhalen. Wij zijn namelijk partners van ACV en Buderus.
Het onderhoud van uw condensatieketel is wettelijk verplicht.
 

Hebt u het ook graag warm? Laat u dan bijstaan door Innotech.

Centrale verwarming

trigger