Warmtepompen

Al ooit eens stil gestaan bij de ingenieuze werking van een koelkast? En heeft u er dan al ooit eens aan gedacht dat de essentie van dit ingenieus systeem in omgekeerde richting kan gebruikt worden voor uw verwarming, en dan nog wel eens een heel voordelige vorm van verwarming zou kunnen zijn? Dit meer bepaald onder de vorm van een warmtepomp? Nog niet helemaal duidelijk? Laten wij deze vergelijking hier dan even uit de doeken voor u en u zult ongetwijfeld vaststellen dat een warmtepomp niet alleen een milieu- en onderhoudsvriendelijk maar ook een heel zuinig verwarmingssysteem is.

Hoe werkt een koelkast eigenlijk? Het wordt koud in uw koelkast omdat er een verdamper in zit waarin een ijskoud koelmiddel circuleert. Etenswaren met een relatief hoge temperatuur worden in de koelkast opgeborgen, de voedingswaren geven hun warmte af aan de verdamper, en de koelkast laat die warmte via het zwarte metalen rooster ontsnappen.

Hoe werkt een warmtepomp dan? Die haalt op dezelfde manier gratis warmte uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de aarde, het water of de lucht, altijd en overal enorme massa’s warmte opgeslagen. Het is deze warmte die kan gebruikt worden om een woning of sanitair water op te warmen. Stel u voor, een warmtepomp heeft een gemiddeld rendement van 4 of meer! Dit wil zeggen dat er slechts 1/4 van de warmte moet aangekocht worden (onder de vorm van elektriciteit) en dat 3/4 gratis uit de natuur gehaald wordt! Bovendien kan een warmtepomp gebruikt worden voor elke installatie, zowel in een nieuwbouw als in een renovatie.

Bent u ook overtuigd van deze ingenieuze vorm van verwarming? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Innotech voor verdere informatie hieromtrent.

Warmtepompen

trigger